Caféträffar 65+

Caféträffar 65+

Caféträffar 2023

Projektet med caféträffar för 65+, som pågick under hösten 2023,  är nu avslutat.

Nedan finns filer med 

- det planerade programmet för våra träffar med föredrag

- en liten skrift om resultatet av våra caféträffar

Caféträffar hösten 2023

Vi bjuder på en serie caféträffar med föredrag och fika sex tisdagseftermiddagar, kl 13.30 – 16.00!

Vi vill ge dig inspiration för att skapa en så hälsosam, meningsfull och positiv tillvaro som möjligt. Det blir föredrag av olika kompetenser/ åldersforskare om boende och ekonomi, om ålderism och sociala nätverk, om att engagera sig och fylla sitt liv med mening, om konsten att leva länge, m m. Dessutom hoppas vi på trevliga samtal med andra deltagare! Vi välkomnar såväl kvinnor som män. 

Start: Tisdagen den 12 september kl 13.30 på Mötesplats Dammfrigården i Malmö.
Det kostar inget att deltaga.

Vill du deltaga i caféträffarna? Vi har plats för 15 – 20 deltagare. Information och anmälan (sistnämnda obligatorisk): FemNet tel 070-7494028 eller via email femnet(at)outlook.com senast den 5 september 2023.
Arrangör: FemNet/Seniora med stöd av Socialstyrelsen 


Caféträffar 2022

Caféträffarna 2022 är nu avslutade liksom vårt projekt hos Socialstyrelsen. Erfarenheter, inspiration och alla goda idéer tar vi med oss i FemNets arbete. Hitta inspiration och tips på Facebooksida Seniorer i Malmö. Här kommer också inbjudan till uppföljande träff i februari.

Så här jobbade vi med Cafeträffar 65+
Vi inledde träffarna tisdagen den 27 september kl 14 - 16.30 med föredrag av professor Bodil Jönsson, som är författare till åtskilliga böcker, bl a Tio tankar om tid, När horisonten flyttar sig - att bli gammal i ny tid, Hjälper medicinen, Tio tankar om mat, m m, och som fått en mångfald priser och utmärkelser.

Vi hade träffar sex tisdagseftermiddagar med fika kl 14 - 16.30 varannan vecka med början den 27 september. Det var träffar med olika informatörer/föreläsare om hälsosamt åldrande, om boende och ekonomi, sociala nätverk, sociala medier, stöd och råd m m. Dessutom trevliga samtal med andra deltagare. Lokal var Studiefrämjandets stora sal på Ystadsgatan 53 i Malmö. Ingen kostnad för deltagande.

Arrangör: FemNet/Seniora tillsammans med Studiefrämjandet och Röda Korset i Malmö och med bidrag från Socialstyrelsen.

Vill du veta mer om caféträffarna? Information: FemNet tel 070- 7494028 eller via email femnet(at)live.se

Inbjudan till "Gott liv! Caféträffar för 65+", se fil nedan.